image-64bb2052079e40c00bc50ce7f63d0c110fa687a8660fd14421bcd927c53b2249-V

Danas je održana PRESS konferencija povodom organiziranja Prve godišnje skupštine Društva bibliotekara Federacije Bosne i Hercegovine. Na PRESS konferenciji su govorili: mr. sc. Nadina Grebović-Lendo, predsjednica Društva, doc. dr. sc. Lejla Hajdarpašić, predsjednica Skupštine, mr. sc. Beba E. Rašidović, članica Upravnog odbora i prof. dr. Senada Dizdar, Katedra za bibliotekarstvo Odsjeka za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Društvo bibliotekara Federacije BiH organizira Prvu godišnju skupštinu, 18. decembra 2015. godine sa početkom u 17:00 sati u prostorijama Multimedijalnog centra Mak.

Tema Prve godišnje skupštine:

Pored izvještajnog dijela, na Skupštini će se govoriti o načinima i mogućnostima iniciranja promjena bibliotečke legislative u znaku zaštite promicanja bibliotečke djelatnosti, unapređenja bibliotečkih službi, te osiguravanja profesionalnog integriteta zaposlenika u bibliotečkoj djelatnosti. Članovi/ice Društva i prisutni gosti bit će upoznati sa listom prioriteta u rješavanju problema u bibliotečkoj djelatnosti u FBiH koju je sačinila predsjednica Društva za preostali mandatni period, govorit će se o prijedlozima za razmatranje ustanovljenja Dana bibliotekara FBiH i drugim aktivnostima Društva.